De ZangExpress methode

ZangExpress is een digitale methode voor muziekeducatie voor groep 1 t/m 8 van het basisonderwijs, in combinatie met deskundigheidsbevordering voor de groepsleerkracht.

Via de methode “Teach the teacher” worden leerkrachten getraind om zelfstandig te kunnen werken met de digitale methode. Via handige tutorials (zoals mini-zanglessen, opwarmers en uitleg van ons play-along systeem voor schoolinstrumentarium) voor in de klas worden zij bij de les(voorbereiding) extra ondersteund.

Ook kunnen enthousiaste leerkrachten zich certificeren tot ZangExpert en diverse verdiepingscursussen volgen. Met deze kennis kunnen zij hun collega’s weer extra ondersteunen. Zo wordt muziekonderwijs binnen de school geborgd; leerkrachten stimuleren elkaar, helpen elkaar op weg en leren van elkaar!

 

De ZangExpress leerlijn

Jij stelt zelf je eigen jaarprogramma samen uit deze selectie die wij hebben gemaakt. Zo heb je ruimte om in te spelen op gebeurtenissen in het jaar of in de klas én op drukke en minder drukke periodes in het jaar. Door het handige icoontje (hieronder zie je 'm!) zie je snel welke domeinen aan bod komen in een les, zodat je een mooi en gevarieerd programma kunt samenstellen. Heb je hier hulp nodig? Ons team aan trainers helpt je graag een programma samen te stellen waar jij blij van wordt!