22 oktober 2012

 Lichtparade

1 november: 700 kinderen zingen in Leiden tijdens wereldrecord stroomkring

Leiden heeft sinds vorig jaar een nieuwe traditie om het winterseizoen in te luiden, de lichtjesparade. Dit jaar heeft Centrum Management Leiden ons gevraagd om speciaal hiervoor een lied te schrijven. Ook centrum voor de kunsten BplusC en Technolab werken mee aan het feest, dat in het teken staat van een grote recordpoging voor het Guinness Book of Records: 700 Kinderen zullen door het vormen van één enorme stroomkring in de binnenstad gezamenlijk de feestverlichting ontsteken... en dat doen ze natuurlijk zingend! Het is de bedoeling dat het vorige record van 378 kinderen wordt verpletterd.
 
Voor wie het wil meemaken: het feest vindt aansluitend aan de Lichtjesparade plaats, van 19.15 - 20.00 uur.
De kring wordt gevormd rond de Nieuwe Rijn: rondje Stadhuisplein, Koornbrug, Einstein, Stadthouder, Visbrug, Stadhuisplein.

Zelf ook meezingen? Het liedje staat klaar op de speciale oefenpagina, waarop je kunt inloggen met gebruikersnaam 'lichtjes', wachtwoord 'parade'.

Veel plezier en tot ziens in Leiden!

 

Bekijk het filmpje van de lichtjesparade:

{jwplayer}http://youtu.be/nLdx4b19t2k;height=180&width=320&image=http://www.zangexpress.nl/images/stories/slideshow/zangmakers/homepage/Lichtparade.jpg{/jwplayer}