Kerst. Bij uitstek de periode van lichtjes in het donker, letterlijk en figuurlijk. Van kijken hoe we dat lichtje voor elkaar kunnen zijn. ZangExpress besloot dit jaar de kersttijd aan te grijpen om in actie te komen voor 3FM Serious Request. Speciaal hiervoor schreef zij Laat ze daar niet stikken en vroeg scholen in actie te komen met dit lied in de strijd tegen longontsteking.

Wat werd daar op ongelooflijke wijze gehoor aan gegeven! Wekenlang zijn allerlei scholen in Nederland bezig geweest met acties. Clipjes met schoolinstrumenten werden opgenomen, de mannequin challenge kwam voorbij, zelfs hele concerten werden georganiseerd met maar één doel: zo veel mogelijk geld ophalen voor 3FM Serious Request!

Trots en blij zijn we te kunnen vertellen dat kinderen met al deze acties een bedrag bij elkaar hebben gezongen van

 

 5.469 euro! 

 

Wie ons heeft gevolgd zal het opvallen dat dit weliswaar mooie eindbedrag lager is dan de ruim 10.000 euro die we eerder hebben gecommuniceerd. Navraag bij het Rode Kruis heeft ons geleerd dat onze actie helaas slachtoffer geworden van een nepdonatie van 5.000 euro. "Waarschijnlijk is het  gedaan door iemand die denkt grappig te zijn …. Wij hebben drie nepdonaties ontvangen. Via een ip-adres kunnen wij zien dat  ze via een mobiele telefoon  zijn gedaan. Ik heb ze  helaas alle drie geannuleerd," aldus Linda Terlage, Online fondsenwerver bij het Rode Kruis.

 

Desondanks zijn we ontzettend trots op wat alle inspanningen hebben opgeleverd! Met dit geld kunnen 1367 (4 euro per behandeling) kinderen worden behandeld met een antibioticakuur. Worden voorlichters opgeleid, gezinnen voorzien van waterfilters en kooktoestellen die de gezondheid in huis bevorderen. Kunnen koelkasten worden geplaatst in ziekenhuizen en zelfs 2 waterputten worden geslagen. 

 

Wij willen alle kinderen die gezongen hebben in de diverse pop-up koren, alle donateurs en alle leerkrachten en vaders, moeders, opa's, oma's en anderen die de kinderen begeleid en gesteund hebben bij hun acties ontzettend bedanken!

 

Heel team ZangExpress wenst jullie een ontzettend fijne kerstvakantie. Geniet nog even na met onze kerstreportage van dit jaar in het filmpje hieronder... 

We zien én horen jullie graag weer in 2017!