29 november 2013

kerst mannetje

Derde keer Giga KinderKerstKoor Rotterdam

Het begint al een echte Rotterdamse traditie te worden: vrijdagmiddag 20 december zingt en speelt voor de 3e keer op rij het grootste kinderkerstkoor van Rotterdam bij het ontsteken van de lichtjes in de kerstboom bij het stadhuis. Ruim 200 kinderen van basisscholen uit alle windstreken van de stad! Allemaal schoolkoren die in de afgelopen jaren als gevolg van ons aandeel in project 'Overal Muziek' zijn ontstaan. Ze zingen samen met Music Matters Award winnares  Poliana Vieira en rappers J. Strijder en Buya (van ‘Hallo Rotterdam’). En met burgemeester Aboutaleb natuurlijk!

Dit jaar doen ze dat bovendien met speciale aandacht voor Erasmus MC- Sophia Kinderziekenhuis, dat dit jaar haar 150e verjaardag viert. Tijdens het lied ‘Elke Dag Kerst’ wordt door de kinderen speciaal een lichtje aangestoken voor de jarige Sophia.

In navolging van het grote succes van vorig jaar is ook SKVR IKEI weer van de partij met een live orkest, met blaasinstrumenten, accordeon en cajon: de kinderen van groepen 5 en 6 van diverse basisscholen hebben zich de blaren op de vingers geoefend om dit keer het koor nóg beter te begeleiden en zullen ook nog iets van henzelf ten gehore brengen. Ze hebben inmiddels al bijna 1,5 jaar les dus dat moet goed gaan!

Hoe laat en waar?

Vrijdag 20 december

17.15 - 18.15 uur

Stadhuis Rotterdam, Coolsingel 40

Oefenen

Al weken wordt er op heel veel Rotterdamse basisscholen geoefend voor dit mooie moment. Ook meezingen?

Hier kun je oefenen www.zangmakers.nl/kids
gebruikersnaam: elkedagkerst
wachtwoord: burgemeester

 

pijltjes Bekijk de foto's en filmpjes van vorig jaar