12 februari 2016

Meer muziek bij dwdd - met tafelheer... tim!

Schermafbeelding 2016 02 12 om 11.06.42 AM

 

 

De Wereld Draait Door stond woensdag 10 februari volledig in het teken van “Méér Muziek in de Klas”. Het werd een avond gevuld met zingende en musicerende basisschoolkinderen. En onze eigen Tim - bekend van Dit is de stad - schoof bij Matthijs van Nieuwkerk aan tafel!

Voegt muziek op school iets toe? Die vraag wordt snel beantwoord met een volmondig “ja!”. Wetenschapper Erik Scherder legt helder uit hoe het brein van kinderen profiteert van muziek maken en luisteren. Maar wie de trotse en blije gezichten van de zingende kinderen en de muzikanten van het Klein Leer Orkest ziet, vóelt het ook. Hun muziek trilt zelfs dwars door het hart van Oom Nico, aldus meneer Dijkshoorn in zijn traditionele column.

Tim vertelt, aan tafel bij Matthijs, dat er nog veel meer gezongen mag worden in de klas. Bij hem begon het ook met een zingende juf José in de klas. Hij begon te zingen, dansen, rappen en nu geeft Tim zelf op TV het vuurtje door. Het mag duidelijk zijn: muziek moet een prominente plek in de klas krijgen en houden.

Impuls muziekonderwijs

Minister van OCW Jet Bussemaker legt uit dat zij met de Impuls Muziekonderwijs scholen wil stimuleren hun muzikale ambitie vorm te geven. Deze nieuwe subsidieregeling is nu aan te vragen door schoolbesturen bij het Fonds voor Cultuurparticipatie (FCP).

Ook ZangExpress kan ingezet worden via Impuls Muziekonderwijs. Wij voldoen aan alle wensen en eisen die het FCP stelt. Onze (digitale) lesmethode volgens SLO-doorlopende leerlijn gecombineerd met deskundigheidsbevordering van de leerkrachten biedt scholen de ideale muzikale voedingsbodem om op verder te groeien. Bovendien hebben we ruime ervaring in het uitwerken van samenwerkingsvormen met andere partners, zoals lokale centra voor de kunsten.

Wees er snel bij!

Je kunt nog tot 1 april 2016  een subsidie-aanvraag indienen voor komend schooljaar. Wij kunnen je daarbij helpen. Neem contact met ons op!

 

pijltjes  neem contact met ons op 

pijltjes Meer info over Impuls Muziekonderwijs 

 

Kijk hier de speciale thema-aflevering van De Wereld Draait Door terug

Schermafbeelding 2016 02 12 om 11.04.09 AM

      Schermafbeelding 2016 02 12 om 2.47.50 PMSchermafbeelding 2016 02 12 om 2.50.53 PM

Schermafbeelding 2016 02 12 om 2.45.37 PM