Koning Willem-Alexander wordt 50 jaar! En hij viert deze bijzondere verjaardag in Tilburg. Dat wordt een feestje!

Zeg je 'Tilburg' en 'feestje', dan begint het te kriebelen bij de muziekambassadeur van Tilburg. Over wie hebben we het? Niemand minder dan Guus Meeuwis natuurlijk! Hij vindt het geweldig dat de koning juist zíjn stad uitkoos om deze mijlpaal met ons allemaal te vieren. Speciaal voor deze gelegenheid maakte hij een "koninklijke" versie van zijn lied 'Proosten'.

Guus roept jullie - en speciaal de Tilburgse kinderen - op om mee te doen aan dit cadeau: Zing de koning toe voor zijn verjaardag! Denk je niet dat koning Willem-Alexander dat ontzettend leuk vindt? En wat te denken van koningin Máxima, ambassadeur van Meer Muziek in de Klas!

Oefen 'proosten'

ZangExpress snelt de koning alvast vooruit naar Tilburg om Guus en jullie hierbij te helpen. In de speciale ZangExpress player leert Guus je zelf de nieuwe stukjes van het lied aan en het Wilhelmus krijg je er van ons bij cadeau! Oefen thuis of in de klas en zing 'm bij de Koningsspelen of de Vrijmarkt op Koningsdag. Of gewoon thuis voor de buis als je het bezoek van de koning aan Tilburg bekijkt!

Zo kan heel Tilburg op 27 april met de koning Proosten op zijn verjaardag!
(het lied is niet langer beschikbaar)

Proosten player still 2

TIP: Guus zingt dit lied in zijn eigen, lage mannenstem. Als dit een beetje te laag is voor jou of je leerlingen, zing 'm dan een octaafje hoger!

Download hier de volledige tekst van Proosten op de koning!

Veel plezier met oefenen!

Benieuwd naar andere ZangExpress muzieklessen? Gluur even binnen bij ZangExpress of vraag een proefabonnement aan!