2 september 2013

logotvhl29890dSpeciaal lied 'Kom Eruit' voor Stichting Lezen en Schrijven

Wie naar school gaat leert lezen en schrijven, dat lijkt vanzelfsprekend. Het landelijke project 'Taal voor het leven' helpt mensen voor wie dat niet het geval is en die een extra kans willen om zo gemakkelijker in de samenleving mee te kunnen draaien. Kijk hier voor meer informatie over 'Taal voor het leven'

In opdracht van de Stichting Lezen en Schrijven schreven wij het lied 'kom eruit!', een vrolijke uitnodiging aan iedereen die graag beter zou willen leren communiceren via taal. Of het nou om spreken, lezen of schrijven gaat, met zingen maak je een goed begin want zingen ís taal: ieder liedje dat je leert betekent uitbreiding van de woordenschat, oefenen met zinsbouw en het leren kennen van klank en ritme van de taal.


Op woensdag 11 september 2013 wordt in de week van de alfabetisering op diverse plaatsen in Nederland de alliantie ‘Taal voor het leven’ondertekend: duizenden vrijwilligers worden opgeleid om taalcursussen te kunnen geven. Tijdens deze feestelijke bijeenkomst wordt het lied officieel gepresenteerd in het Rotterdamse Bibliotheektheater. In de regio Rijnmond tekent Zangmakers mee, samen met onze partner Music Matters omdat wij ervaren dat muziek in het algemeen, en zang in het bijzonder de taalvaardigheid op een creatieve en effectieve wijze beïnvloedt en vergroot: zingen en taal zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden!

Waar wordt gezongen verstaan mensen elkaar beter. Of je nu in Rotterdam of in Delfzijl woont, Nederlands- of anderstalig bent, iedereen kan meedoen en (leren) meezingen: open je deur en kom eruit! Kijk hier voor onze visie op zingen en onderwijs.

 

Kom Eruit

 

logo nieuwfb0b84