22 januari 2016

Terugblik: All About That Voice

Schermafbeelding 2016 01 22 om 11.51.28 AM

 

Een feestje was het, afgelopen woensdag in Het Muziekcentrum voor de Omroep. ZangExpress organiseerde in samenwerking met  Music+ Academy  voor de tweede maal All About That Voice. In de oudste radiostudio van Nederland kwamen muziekprofessionals uit het VO, PO en daarbuiten vanuit alle hoeken van het land samen voor een serie workshops, gegeven door waanzinnig goede gastdocenten

Of het nou kwam door de historische grond onder onze voeten of de traditionele All About That Voice cupcakes bij binnenkomst weten we niet, maar in een mum van tijd gooiden de deelnemers er een geweldige samenzang uit. Een warming-up die de opmaat bleek naar een geweldige, inspirerende dag.

Het was moeilijk kiezen uit de workshops, die varieerden van rap en gospel tot klassiek, met zangtechnieken en didactische tips vanuit verschillende invalshoeken. (Nieuwsgierig? Check hier de line-up van gastdocenten)

De deelnemers kregen nog een bijzondere verrassing: na de lunch mochten zij even binnengluren bij een repetitie van het Radio Filharmonisch Orkest en het Groot Omroep Koor! Zoals een deelnemer het omschreef: het was zalving voor de ziel. Een mooie energie-boost om weer mee te nemen naar de volgende workshops, waar technieken getraind en stemmen bevrijd werden.

Na het napraten bij de borrel verlieten de muziekprofessionals het mooie gebouw weer. Een boel tips en tricks, een certificaat maar bovenal een ervaring rijker.

 

Deelnemers en workshopleiders: dank voor jullie energie. De mooie samenzang galmt nog na in onze oren. Het was een inspirerende dag!

En dank aan onze sponsoren  Thieme Meulenhoff  en  BeatsNBits  die deze dag mede hebben mogelijk gemaakt.

 

image6

image4image5

image15

AATV1AATV2