25 maart 2016

terugblik: kick off 'rotterdam viert de stad!'

ditisdestad

De rook van het net afgestoken vuurwerk bij de onthulling van De Nieuwe Rotterdammer hangt nog in de lucht als 75 stralende kinderen het podium op stromen. Een tikkie nerveus, maar vooral heel trots dat ze er bij zijn. Links en rechts van hen geven twee dansende artiesten een lichtshow weg. Voor hen zien ze Shirma Rouse, Lady Shaynah en rappers Tim, Broes en Rick zich klaarmaken om Dit Is De Stad in te zetten. Nog snel even zwaaien naar ouders en bekenden in het publiek en dan zwelt de muziek aan.

Met overgave zingen de kinderen van verschillende basisscholen Dit Is De Stad. Dit nieuwe Rotterdamse stadslied schreef ZangExpress in opdracht van de gemeente Rotterdam. Het lied sluit naadloos aan bij de culturele manifestatie Rotterdam viert de stad! - onder meer verantwoordelijk voor het reuzenrad naast de Markthal en de vlaggetjes aan de Erasmusbrug - waarbij 75 jaar wederopbouw wordt herdacht en gevierd. 

Het toegestroomde publiek en presentator Jack Kerklaan zijn zichtbaar onder de indruk van het enthousiasme van de kinderen. Er wordt dan ook om een toegift gevraagd, welke de kinderen natuurlijk graag geven! Maar dan mag het publiek nu ook meezingen! Vashti en Melissa oefenen het refrein even met ze en dan is iedereen er klaar voor. Het intro van Dit Is De Stad schalt voor de tweede keer over het Schouwburgplein. De handen gaan de lucht in en de de monden gaan open. "Mensen zijn het hart van deze stad!", klinkt het. Een mooiere manier om dat uit te dragen dan zingend, met al deze mensen, bestaat niet.

We hebben genoten van deze fijne middag, de goede samenwerking met het team van Rotterdam Festivals en Rob Tak Vormgeving maar boven alles... van de kinderen! 

Foto's: Bas Czerwinski 
Video: ORBIT Video Registrations


bekijk hier het optreden:

Schermafbeelding 2016 03 25 om 2.59.53 PM

 

 

160320 013 Bas Czerwinski

160320 014 Bas Czerwinski