15 januari 2016

Tweede editie 'Van Mozart tot...' 

 

Van Mozart tot lang

  

 

 

 

Vorig jaar ontwikkelde ZangExpress in samenwerking met het Rotterdams Philharmonisch Orkest (RPhO) 'Van Mozart tot...', een klassieke leerlijn voor bovenbouwleerlingen van het basisonderwijs.

Na het enorme succes van de eerste editie is 'Van Mozart tot...' terug!

Voor het tweede jaar op rij krijgen leerlingen van diverse basisscholen de kans musici van het RPhO en de muziek die zij spelen te leren kennen. Ludwig van Beethoven neemt de kinderen via vijf ZangExpress-lessen mee op een muzikale reis door de tijd en de muziekstukken van o.a. Monteverdi, Mahler en Mozart. Maar daar houdt het niet op. De lessen bereiden de kinderen voor op een bijzondere, interactieve voorstelling van het RPhO met ZangExpress, in De Doelen! 

De vijf muzikale lessen over grote componisten zijn voor alle abonnees in de klas te gebruiken. 

Scholen die zich aanmelden krijgen ieder een eigen rol en oefenpakketje toegewezen. Uiteindelijk vallen alle muzikale puzzelstukjes op hun plek wanneer we samenkomen in De Doelen. 

Iedere les duurt 45 minuten en de player neemt je daarbij bij de hand: met 1 les per week kom je dus goed beslagen ten ijs!

 

Check en like onze 'Van Mozart tot...' facebookpagina

Bekijk hier alvast een filmpje van vorig jaar

koop-op-itunes

 

Wanneer en waar?

Vrijdag 4 maart 2016
Maandag 7 maart 2016
Donderdag 12 mei 2016


Ook voor scholen buiten Rotterdam!

Hoe mooi zou het zijn om als school samen te zingen met een ensemble van het Rotterdams Philharmonisch Orkest? Jullie kinderen en leerkrachten zijn al ingezongen door ZangExpress, dus mis deze kans niet om ze te laten genieten van een prachtige muzikale voorstelling waarin zij zelf een belangrijke rol hebben.

Meer weten? Hier vind je alle informatie.
Aanmelden kan via .

Hopelijk tot snel... in De Doelen!