23 december 2013

KinderkerstkoorRdam 2013 640-360

Warm weerzien: Kerst op de Coolsingel

Afgelopen vrijdag 20 december was het weer zover! Ruim 200 kinderen zongen en maakten samen muziek bij het ontsteken van de lichtjes in de grote Noorse kerstboom bij het Rotterdamse stadhuis. Het was de derde keer dat we hier bij mochten zijn, om de inmiddels 63-jarige traditie van dit geschenk van Oslo aan Rotterdam luister bij te zetten. We zijn er trots op dat burgemeester Aboutaleb deze kinderen, die uit alle windstreken van Rotterdam kwamen, persoonlijk de "toekomstige pilaren van deze stad" noemde. De aanwezigheid van wethouder Hugo de Jonge van Onderwijs, die de boom in Noorwegen met eigen handen heeft mogen omzagen, maakt het feest extra compleet.

Music Matters muziekambassadeur 2013 Poliana Vieira zong de sterren van de hemel en rappers Buya en J. Strijder maakten er weer een feestje van. De samenwerking met Music Matters, SKVR IKEI, Stadhuis en niet te vergeten alle scholen verliep op rolletjes, het weer werkte mee en de kinderen zongen beter dan ooit tevoren: het proces dat met 'Overal Muziek' werd ingezet is in volle gang en in volle bloei. Voor kerst hebben wij verder niets meer te wensen!

Beluister hier het interview met de burgemeester en kinderen van de Vierambachtschool op Radio 1. (Vanaf 10:45) 

Lees hier alles dat je nog niet wist over onze speciale muzikale gasten

Bekijk het filmpje en geniet nog even met ons na... alvast hele fijne kerstdagen en een spetterend 2014 toegewenst!  
 

{jwplayer}http://youtu.be/vDTFQRrB_is&height=360&width=640&image=http://www.zangexpress.nl/images/stories/articles/zangmakers/nieuws/KinderkerstkoorRdam_2013_640-360.png{/jwplayer}

hulstrand