3 september 2012

 Nieuws-weekvdalfabetisering

Week van de alfabetisering 2: zingen voor prinses Laurentien!

Helaas, we waren niet genomineerd...  Toch hebben we voor ons gevoel een beetje gewonnen: op zaterdag 8 september traden kinderen van OBS De Driehoek, JBS De Terp en de Fatimaschool op voor o.a. prinses Laurentien, in het voorprogramma van de uitreiking van de Nationale Alfabetiseringsprijzen!! Het thema was "Geef taal een stem" en daar weten wij natuurlijk wel raad mee. In attractiepark Duinrell ging het dak eraf want zingen voor een prinses doe je natuurlijk niet elke dag! We hopen dat zij er net zo van heeft genoten als de kinderen zelf, die zich voor even heel trots en belangrijk voelden.

Met voorleessessies van Yvon Jaspers en Paul van Loon en aansluitend optredens van o.a. Ali B & Brace, Tania Kross en Monsif (inclusief handtekeningen- en fotosessie) kon de dag niet meer stuk... Kinderen, ouders en leerkrachten die hier zomaar hun vrije zaterdag aan hebben besteed: BEDANKT!!

Winnaar van de Nationale Alfabetiseringsprijs in de categorie 'Doen': het project 'Taaltrip'. Van harte gefeliciteerd! Meer info over de alfabetiseringsweek: www.weekvandealfabetisering.nl

Kijk hier voor onze visie op zingen en taal.