26 mei 2016

ZangExpress lanceert SLO doorlopende leerlijn

banner lang 


Vanaf vandaag is de SLO doorlopende leerlijn zichtbaar in het lesmateriaal op Mijn ZangExpress!

Wij maken het voor leerkrachten graag heel eenvoudig om muziek de klas in te brengen. Met onze doorlopende leerlijn is het nu nóg gemakkelijker geworden je klas een compleet muziekprogramma aan te bieden en tegelijkertijd samen te genieten van muziek en zingen!

kerndoelen en SLO leerplankader

Het lesmateriaal binnen de beproefde digitale leeromgeving van ZangExpress voldoet nu aan de kerndoelen (TULE) en volgt de leerdoelen van de SLO leerlijn kunstzinnige vorming voor groep 1 t/m 8. 

Zelf eenvoudig je leerlijn samenstellen

Wanneer je als abonnee in Mijn ZangExpress in het keuzemenu “Kies Leerlijn” aanklikt, vind je een selectie van muzieklessen geschikt voor jouw leerjaar. Hiermee kun je eenvoudig een lespakket voor je klas samenstellen waarmee je alle leerdoelen voor jouw leerjaar behaalt! 

De lessen waaruit je kunt kiezen worden aangeboden op verschillende niveaus (basis, extra, expert) zodat elke klas op haar eigen niveau en tempo kan doorgroeien. Daarnaast kan de hele school stralen met onze spotlight lessen, bijvoorbeeld tijdens Kinderboekenweek, Kerst of de Koningsspelen.

De doorlopende leerlijn beslaat vijf domeinen (zingen, horen, weten, maken en spelen). Per les ligt de nadruk op maximaal twee domeinen. Niet alleen de domeinen worden in de lessuggestie duidelijk aangegeven, maar ook de leerdoelen staan in heldere taal omschreven.

Bovendien zijn de lessen vakoverstijgend: duidelijke symbolen geven aan welk ander vak - zoals rekenen, taal, Engels, sociale vorming en wereldoriëntatie – verbonden is aan deze muziekles.

Raamleerplan

Hoe zit de leerlijn in elkaar?

Raamleerplan Leerdoelen

Het materiaal is bovendien aangevuld met meer instrumentale lessen met handige play-along video’s en tutorials waarmee je in een handomdraai een les met boomwhackers of ander schoolinstrumentarium geeft.

screenshot tutorials

 pijltjes  vraag een proefabonnement aan 

 Probeer de ZangExpress methodiek nu gratis tot de zomervakantie!

 pijltjes  Bezoek onze speciale Stempeldag SLO leerlijn 

Tijdens deze middag leer je alles over de leerlijn en op welke manier je het binnen jouw school kan toepassen.

 pijltjes  impuls muziekonderwijs: zangexpress is partner!

Ben je geinteresseerd in het implementeren van de methode van ZangExpress, of wil je hulp bij het maken van een structureel plan voor muziekeducatie op school? Bijvoorbeeld in het kader van een subsidieaanvraag voor de Impuls Muziekonderwijs? Neem contact met ons op: we zijn ervaren en denken graag met jullie mee!

Impuls banner 1 lang