4 februari 2015

Nu online: Van Mozart tot... 

 

vanmozarttot_lang

  

 

 

 

Met trots en plezier presenteren we onze klassieke leerlijn voor groep 7/8: 'Van Mozart tot...'
We hebben dit programma het afgelopen jaar, mede vanuit het project Cultuureducatie met Kwaliteit samen met het Rotterdams Philharmonisch Orkest (RPhO) mogen ontwikkelen, met als resultaat een nieuwe kijk op het maken van klassieke muziek: Zing het orkest!

5 lessen over grote componisten zijn aan ons repertoire toegevoegd en voor alle abonnees in de klas te gebruiken. Kinderen maken kennis met de musici van het RPhO en met de muziekstukken. De lessen bereiden je echter ook voor op een bijzondere, interactieve voorstelling van het RPhO met ZangExpress, in De Doelen! 

Ludwig van Beethoven neemt de kinderen mee op een muzikale reis door de tijd en de muziekstukken van o.a. Monteverdi, Mahler en Mozart zullen door de leerlingen met het orkest worden meegezongen. Scholen die zich aanmelden krijgen ieder een eigen oefenpakketje toegewezen, waardoor straks in De Doelen door de combinatie met de anderen alle muzikale puzzelstukjes in elkaar gaan passen!

Iedere les duurt 45 minuten en de player neemt je daarbij bij de hand: met 1 les per week kom je dus goed beslagen ten ijs!

 Bekijk hier alvast een voorproefje in de 'sneak peak' 

koop-op-itunes


Wanneer en waar?

Woensdag 18, donderdag 19 en vrijdag 20 maart in De Doelen. Ook wij doen mee!


Ook voor scholen buiten Rotterdam!

Hoe mooi zou het zijn om als school deel te kunnen uitmaken van de eerste mogelijkheid om samen te zingen met een ensemble van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Jullie kinderen en leerkrachten zijn al ingezongen door ZangExpress, dus mis deze kans niet om ze te laten genieten van een prachtige muzikale voorstelling waarin zij zelf een belangrijke rol hebben.

Meer weten? Hier vind je alle informatie.
Aanmelden kan via .

Hopelijk tot snel... in De Doelen!