12 maart 2014 

Project Meer Democratie: laat alle stemmen horen met 'Witte Vlag' 
 

nieuwsitem wittevlag2

  

Op 19 maart 2014 zijn er verkiezingen voor de gemeenteraad. Nederland is een democratie, maar wat betekent dat eigenlijk?

Stichting Wereld-leren start op 2 basisscholen in Rotterdam Prins Alexander met het pilotproject Meer Democratie, dat op 4 juli wordt afgesloten. Kinderen van OBS Passe Partout en OBS Fridtjof Nansen worden in een lessenserie gestimuleerd om na te denken over wat democratie betekent en te oefenen in democratische vaardigheden. Want die zijn niet alleen voor bestuurders maar ook thuis en in het klaslokaal belangrijk!

     
Speciaal voor dit project schreef ZangExpress 'Witte Vlag'. De tekst zet kinderen in de bovenbouw aan het denken en stelt vragen die aansluiten bij hun belevingswereld. Het lied heeft zelfs een democratische inslag: Raverty geeft al rappend haar invulling van het begrip democratie maar wat betekent het voor anderen? Iedere klas kan een eigen rap maken waarin ze hun eigen interpretatie van het begrip 'democratie' geven!

Het project Meer Democratie van Stichting Wereld-leren wordt financieel mogelijk gemaakt door de deelgemeente Prins Alexander in het kader van het programma Iedereen is een Ster.

 logo Wereld-leren  logo Iedereen is een ster    
     

Zing ook Witte Vlag en maak je eigen rap!