avondvierdaagse, https://www.zangexpress.nl/images/stories/avondvierdaagse.jpg

Loop ook Zingend de Avondvierdaagse...

Met je potje vet de paden op en de lanen in. Vergeet je niet om genoeg snoep mee te nemen en uit delen? Lekker zingen en fluiten, met dit rondje kom je er wel. Op naar de 10 kilometer!

  • Download lesbeschrijving en partituur
  • Stuur ons jullie filmpje!

EXTRA: Fluitles van de Wereldkampioen!

Welke muziekinstrumenten heb je altijd bij je? Je stem, handen, voeten en... lippen! Fluiten kan altijd en overal en je wordt er vrolijk van. Neem nu via onze player les van drievoudig wereldkampioen fluiten (ja echt, die bestaat) Geert Chatrou!

Zing het rondje via onze player:

Schermafbeelding 2014-05-26 om 20.05.39, https://www.zangexpress.nl/images/stories/articles/projecten/Koningslied/Schermafbeelding_2014-05-26_om_20.05.39.png
https://www.zangexpress.nl/index.php?option=com_zoo&task=item&item_id=135&Itemid=399&tmpl=digiboard

Hoe werkt het?

Een 'rondje' is eigenlijk een omgekeerde canon. Oefen het rondje met de meezingfilmpjes in de player! Er zijn 4 plaatjes en een notenbalkje voor de fluitpartij: kies allemaal een ander plaatje om mee te zingen en je maakt samen... muziek! Dit kan altijd en overal, je kunt er zelfs nieuwe teksten op verzinnen, of het rondje naspelen met echte muziekinstrumenten.

Laat het ons weten!

STAP 1:

Verdeel de klas in 5 groepjes. Ieder groepje zingt of fluit mee met een ander plaatje.

STAP 2:

Oefen met het filmpje met zang. Je zult merken dat onze stemmen halverwege het filmpje steeds zachter worden: dat is om jullie eigen stemmen beter te laten klinken

STAP 3:

Let goed op wanneer je moet invallen en wanneer je weer moet stoppen. Je kunt dit zien aan de plaatjes die verschijnen of juist weer verdwijnen...

Kun je het zonder hulp? Klik dan op het filmpje zonder zang en optreden maar! Heb je iets leuks bedacht? Of een filmpje van jullie zingend tijdens de avondvierdaagse?

...stuur ons jullie filmpje!

Lopen en filmen maar!! De leukste inzendingen belonen we met een plekje op deze pagina!

Komt hier het filmpje van jouw klas??

 

 

Wil je meer ZangExpressliedjes?

Kijk eens in onze A-Z Liedjesindex! Hier kun je liedjes beluisteren en als je wilt downloaden via iTunes.

Voor organisaties/scholen is er het abonnement op Mijn ZangExpress: een digitale lesomgeving voor groep 1 t/m 8 boordevol liedjes en lesmateriaal. Alles wordt via meezingfilmpjes aangeboden in een player voor het digibord.

Meer weten? Neem contact met ons op.