moederdag 2017

Dit lied is een ode aan Moeder! Voor alle moeders: thuis, ver weg, jong, oud, sterk en zwak, soms ook de moeders die er niet meer zijn. Niet alleen voor Moederdag, maar graag zetten we ze nu even extra in het zonnetje.

Zing moederdag via onze player:

...en stuur ons jullie filmpje!

Knip en plak je eigen poppenspel voor moederdag en maak er een filmpje van. De leukste inzendingen belonen we met een plekje op deze pagina!

Komt hier het filmpje van jouw moeder??

 

Download het volledige lespakket

Maak je eigen poppenspel en stuur ons je filmpje!

Wil je het liedje ook thuis zingen, zonder computer, tablet of smartphone? De single is te koop via iTunes! (maar wel eerst even aan een volwassene vragen of het mag...)

koop-op-itunes

Moederdag met het RJSO!

In 2015 en 2016 speelde het Rotterdams Jeugd Symfonie Orkest 'Moederdag' in het voorprogramma van hun jaarlijkse moederdagconcert. In 2017 gaat dit opnieuw gebeuren en je kunt er bij zijn! En als je er dan toch bent... zing je gezelig mee?

Ook dit jaar is verzorgt het ZangExpress pop-upkoor het voorprogramma van het moederdagconcert.

Het thema dit jaar is Helden. De vier orkesten van het Rotterdams Jeugd Symfonie Orkest brengen muziek ten gehoren van helden van vroeger én nu!

Zorg dat je erbij bent op 14 mei in De Doelen! We starten om 13.00 uur.

Terugblik editie 2016

Het concert vertelde een spannend en mooi verhaal over hoe Rotterdam van een verwoeste stad zich weer opbouwde tot een trotse zwaan, met prachtige muziek van het Rotterdams Jeugd Symfonie Orkest en met medewerking van onder meer de SKVR. Er kwamen allerlei soorten muziek voorbij: van Beethoven tot Gershwin, maar ook Rotterdamse volksliederen. En het allermooiste... meezingen mag! Vooraf konden de bezoekers de teksten vast oefenen via een speciale website. In de Doelen kwam alles samen... en dat klonk prachtig!

Wil je meer ZangExpressliedjes?

Kijk eens in onze A-Z Liedjesindex! Hier kun je liedjes beluisteren en als je wilt downloaden via iTunes.

Voor organisaties/scholen is er het abonnement op Mijn ZangExpress: een digitale lesomgeving voor groep 1 t/m 8 boordevol liedjes en lesmateriaal. Alles wordt via meezingfilmpjes aangeboden in een player voor het digibord.

Meer weten? Neem contact met ons op