Op verzoek van de stad Rotterdam schreef Zangexpress een lied voor Koningsdag. Op de feestdag werd het nummer Kings & Queens meegezongen door kinderen in heel Nederland. Zij konden het lied instuderen via de gratis Zangexpress-module voor Koningsdag. De lancering van het Koningsdaglied was op 30 maart te zien in het NOS Jeugdjournaal.
 
 

“Samen muziek maken, dansen en zingen zorgt voor saamhorigheid en heel veel plezier” 
Kristel van Dalsem, directeur Bavokring

 

Scholenkoor
‘Als er een scholenkoor van Zangexpress zingt, herken je dat gelijk’, zei een cultuureducatie-medewerker tegen ons. ‘De kinderen zingen dan heel vrij en expressief’. Daar zijn we natuurlijk trots op! Voor Koningsdag organiseerde Zangexpress in samenwerking met meerdere scholen twee scholenkoren Één voor het optreden met het nummer Kings & Queens en één voor het Wilhelmus.

 
 "Vandaag voelde ik me een echte King, met zoveel publiek!"
Keano (Emmausschool, groep 5/6)

 
aanhangwagen schoolpleintour
 

Schoolpleintour
Zangexpress organiseerde in de aanloop naar Koningsdag ook een Schoolpleintour. Met een mobiel podium en muziekinstallatie bezocht Zangexpress 12 basisscholen in Rotterdam. Samen met de kinderen en de leerkrachten werd het lied Kings & Queens geoefend. Ook werd er meegedanst op de dans van de SKVR.

groepsfotos schoolplein 2

 

Fotoalbum voor de koning
De kinderen hebben een fotoalbum overhandigd aan de koning. In samenwerking met de scholen hebben de leerlingen in de maanden vooraf flink geoefend. De leukste foto’s van de repetities en de schoolpleintour zijn opgenomen in het privé-fotoalbum voor de koning.

jongen boek    koning

 

Bericht van de burgemeester
De dag na Koningsdag ontvingen wij een hartverwarmend bericht van de burgemeester over het optreden met de kinderen. ‘Het resultaat was prachtig,’ schreef hij. Inmiddels werkt Zangexpress in heel Nederland, maar onze bakermat ligt in Rotterdam. Dus zijn we heel trots op de fantastische samenwerking met de gemeente Rotterdam!

het resultaat was prachtig small

Bedankt lieve burgemeester!

 

Tip!
Zangexpress organiseert regelmatig ‘pop-up’ koren in samenwerking met scholen, culturele partners en gemeenten. De leerlingen zingen dan bij concerten met symfonieorkesten of bij evenementen zoals de Kindermuziekweek of de Boekenweek. Voor veel Zangexpress-scholen is dat echt een bonus-activiteit! Sommige scholen starten ook hun eigen schoolkoor – dat geeft een geweldige dynamiek op school!

 

ZangExpress uitproberen?

Meer weten over ZangExpress of meteen uitproberen? Neem direct contact met ons op via  of telefoonnummer 06-21154900.

Sluit een (proef)abonnement af

 

Bekijk de GRATIS 3x3 muzieklessen

Samen muziek maken zorgt voor verbinding. ZangExpress is geen absoluut wondermiddel, maar kan jou en de klas wel een extra stimulans geven. Samen muziek maken zorgt immers voor verbinding, ontspanning en een creatieve uitdaging. Het geeft je leerlingen zelfvertrouwen en laat ze hun talenten ontdekken. Probeer daarom gerust onze gratis 3x3 muzieklessen uit en ervaar hoe leuk muziek in de klas is!

 GRATIS 3X3 MUZIEKLESSEN