Een hartverwarmend eindejaarslied feat. Joris Lutz!

Zangexpress presenteert een eindejaarslied over vrede en naar elkaar omkijken, voor alle scholen. Door samen te zingen voel je een verbinding, waarvan je je daarvoor misschien niet bewust was. 'We zingen voor de vrede van morgen'. Alle leerkrachten en kinderen wensen het beste voor elkaar. We zingen schouder aan schouder en kijken vooruit. Zo sluiten we samen positief het jaar af.  
 
opname clip gymzaal 42

opname clip gymzaal 41

 
‘We zingen voor de vrede van morgen’
 
Een scholenkoor uit Rotterdam-Zuid heeft samen met Joris Lutz een videoclip opgenomen. De Rotterdamse zanger en acteur Joris Lutz zegt: ‘Je bent al verbonden, ook als je ’t nog niet weet’. Het eindejaarslied van Zangexpress wordt op 8 december gezongen door 180 kinderen op de trappen van het stadhuis van Rotterdam, als burgemeester Aboutaleb de lichtjes aansteekt in de reuzekerstboom. 
 
Zoals het lied zegt: 'We zingen voor de vrede van morgen'. Het nummer ‘Dit is wie we zijn’ is gemaakt door Zangexpress voor alle scholen, met steun van KunstPakt. Bij het lied hoort een compleet lespakket voor de basisschool – met zang en muziek. 

 

Ga aan de slag met het gratis lespakket van ZangExpress en ga samen het nieuwe jaar in!

Hieronder vind je de complete les. 

playknop kom in de player van ZangExpres terecht.

menuknop kies uit alle andere beschikbare lesvideo's die bij de les horen.

Begin bovenaan in de player en ga steeds een video omlaag. Zo leer je vanzelf het lied zingen, dansen of meespelen op schoolinstrumenten en kun je je optimaal voorbereiden op een fantastisch nieuw jaar. Veel plezier!

 

Les: Dit is wie we zijn

 

Zing het lied

diwwz lespicsspeel

Speel mee op schoolmuziekinstrumenten

instrumenten

 

Download het lespakket

download

 

 

 

 

 

 

 

 
 
Dit is wie we zijn is een initiatief vanze logo fc
 
Het lied en lespakket is mogelijk gemaakt door KunstPakt, de Rotterdamse aanpak van Cultuureducatie met Kwaliteit (CmK). En is powered by Kenniscentrum Cultuuronderwijs Rotterdam. 
 
   kcr stacked colour onwhite  cmyk kunstpakt onwhite   gr logo basis rgb 2021      logo fcp radio