Muziek is een wezenlijk onderdeel van het schoolprogramma. De positieve effecten zijn talrijk. Muziek verbindt. Als we samen muziek maken, spreken we dezelfde taal. Iedereen wordt muzikaal geboren. Muziek geeft energie en plezier aan de week.

Via de Zangexpress-website komen de leukste liedjes en lessen de klas in! Zangexpress zet het digitale schoolbord in om groepsleerkrachten te helpen met de muziekles. Met toegang tot meer dan duizend online muzieklessen, effectieve training en deskundigheidsbevordering stellen we leerkrachten zelf in staat muziekles te geven en te zingen met de leerlingen.

Naast het online aanbod organiseert Zangexpress ook regelmatig optredens in de wijk of in de stad, in samenwerking met culturele partners, festivals en evenementen. Kinderen kunnen meezingen in het grote scholenkoor, waaraan meerdere scholen meedoen. De stad is hun podium!

Kinderen zeggen: ‘Ik zit op Zangexpress’.

Door samen te werken met leerkrachten van meer dan 60 scholen heeft Zangexpress veel expertise opgebouwd. We zorgen ervoor dat we steeds goed aansluiten bij de behoeftes van het onderwijs. We bieden lesmateriaal aan dat aansluit bij de belevingswereld van kinderen en waarvan intensief gebruik wordt gemaakt.

De samenwerking tussen onderwijs en cultuur bevordert de kansen van ieder kind. Leerlingen plukken vele vruchten van muziekonderwijs. Samen zingen geeft een groot gevoel van verbondenheid. En dat gevoel neem je mee!

Interesse? Neem contact met ons op, wij vertellen graag meer.