De Koning bezoekt Rotterdam!

Koningsdag begint dit jaar met een lied, een aanstekelijke song waarmee gaststad Rotterdam deze feestdag wil inkleuren. Of we nou zingen in de Afrikaanderwijk of op het Koningsplein – het is een feest voor iedereen! 
 
Het nummer ‘Kings & Queens’ is gemaakt door ZangExpress. Bij het lied hoort een compleet lespakket voor de basisschool – met zang, muziek en dans. 
 

kings en queens zangexpress 01 groot

kings en queens zangexpress 04 groot

kings en queens zangexpress 02 groot

‘Je bent een baas, van je eigen koninkrijk. Doe je gouden kroon maar op en zeg hardop: ik mag er zijn.’
 
De boodschap van het lied is dat ieder kind meetelt en dat je mooi bent zoals je bent. We doen allemaal mee. Melissa ’t Hart, oprichter van ZangExpress: ‘ Muziek zit in iedereen, met muziek maak je altijd verbinding – ook van kind tot koning!’. Het lied is gemaakt met een team. Zangeres Shary-An, bekend van The Voice, schreef mee aan de tekst. Zij vindt dat elk kind een podium verdient. 
 

Samen met alle kinderen en scholen in Rotterdam en de rest van Nederland warmen we ons op voor een prachtige, saamhorige dag op 27 april. 

 

Ga aan de slag met het gratis lespakket van ZangExpress voor Koningsdag 2023!

Hieronder vind je de twee complete lessen. 

playknop kom in de player van ZangExpres terecht.

menuknop kies uit alle andere beschikbare lesvideo's die bij de les horen.

Begin bovenaan in de player en ga steeds een video omlaag. Zo leer je vanzelf het lied zingen, dansen of meespelen op schoolinstrumenten en kun je je optimaal voorbereiden op een fantastische Koningsdag. Veel plezer!

 

Les 1: Kings & Queens

 

Oefen het lied

oefen

Zing het lied

zing

 

Oefen de dans

dans

Speel mee op schoolmuziekinstrumenten

instrumenten

 

Download de lesbeschrijving

download

 

 

Les 2: Het Wilhelmus

 

Oefen het lied

oefen wilhelmus

Zing het lied

zing wilhelmus

 

Download de lesbeschrijving

download wilhelmus

 

 

 

Gratis lespakket voor basisscholen

Overal in het land en op de Antillen kunnen kinderen en scholen het lied ‘Kings & Queens’ oefenen en zich opwarmen voor Koningsdag. Bij het lied hoort een compleet lespakket, met instructies voor zang, muziek en een dansvideo van SKVR. Vanaf 30 maart is het lespakket ‘Kings & Queens’ gratis beschikbaar via zangexpress.nl. Er is ook een lespakket voor het Wilhelmus.

Terug naar boven

Kings & Queens 'pop-up Schoolpleintour

Er komt een Kings & Queens ‘pop-up’ schoolpleintour van 17 t/m 21 april. ZangExpress bezoekt tien basisscholen in Rotterdam met een mobiel podium om samen met de kinderen het lied te oefenen. ‘Voor al m’n kings en queens, blijf vooral jezelf. Zeg het vaak hardop: ’Ik ben een superheld’. Wie of waar je ook bent, deze is voor jou. Van Nederland tot aan Curaçao.’ 

Terug naar boven

Koningsdag pop-upkoren

Vijftig kinderen vormen samen het Koningsdag pop-upkoor op het Afrikaanderplein in Rotterdam-Zuid, waar het koningsdagprogramma start. De kinderen verwelkomen de Koning in hun eigen buurt. Een paar kinderen zingen een solo! De scholen, elk met een eigen karakter, zijn De Pijler, Sterrenschool de Globetrotter, de Schalm, de Christophoorschool, de Agnesschool. Het lied spreekt alle kinderen aan. ‘Zing mee! Doe het samen of alleen, woon je hier of overzees, het is een feest voor iedereen.’ Aan het einde van de dag zingen 150 kinderen het Wilhelmus op het slotfeest op de Binnenrotte in het Centrum.

Terug naar boven

 

Kings & Queens is een initiatief vanzangexpress vaandellogo  en mede mogelijk gemaakt door:
 
logo koningsdag                         rf basis logo rgb donkerpaars.                 .        skvr logo rgb digitaal gebruik