Zangexpress presenteert een eindejaarslied over vrede en naar elkaar omkijken, voor alle scholen. Door samen te zingen voel je een verbinding, waarvan je je daarvoor misschien niet bewust was. 'We zingen voor de vrede van morgen'.

Alle leerkrachten en kinderen wensen het beste voor elkaar. We zingen schouder aan schouder en kijken vooruit. Zo sluiten we samen positief het jaar af. Een scholenkoor uit Rotterdam-Zuid heeft samen met Joris Lutz een videoclip opgenomen. De Rotterdamse zanger en acteur Joris Lutz zegt: ‘Je bent al verbonden, ook als je ’t nog niet weet’.

Het eindejaarslied van Zangexpress werd op 8 december gezongen door 180 kinderen op de trappen van het stadhuis van Rotterdam, terwijl burgemeester Aboutaleb de lichtjes aansteekt in de reuzekerstboom. Zoals het lied zegt: 'We zingen voor de vrede van morgen'.
Het nummer ‘Dit is wie we zijn’ is gemaakt door Zangexpress voor alle scholen, met steun van KunstPakt. Bij het lied hoort een compleet lespakket voor de basisschool – met zang en muziek. Het lied en lespakket is mogelijk gemaakt door KunstPakt, de Rotterdamse aanpak van Cultuureducatie met Kwaliteit (CmK). En is powered by Kenniscentrum Cultuuronderwijs Rotterdam.
Bekijk het gratis lespakket:
 
diwwz lespicszing