Op 7 december om 17u zal het inmiddels traditionele giga kinderkerstkoor van ZangExpress samen met burgemeester Aboutaleb de ontsteking van de lichtjes in de kerstboom bij het stadhuis in Rotterdam opluisteren. Dit 300-koppige koor wordt hierbij bijgestaan door niemand minder dan Rotterdams zangicoon Lee Towers! In een speciale videoclip nodigt hij je persoonlijk uit om mee te komen zingen! 

Van zingen in de klas naar optreden voor heel Rotterdam

Voor het achtste jaar op rij is het giga kinderkerstkoor aanwezig bij de feestelijke aftrap van de kerstperiode. Een recordaantal van 300 schoolkinderen zingt Rotterdam toe, dit jaar voor het eerst vanaf een groot podium op het Stadhuisplein. De leerlingen van SKVR’s Ieder Kind Een Instrument en cursisten van SKVR Muziek verzorgen de instrumentale ondersteuning. 

Het gehele jaar door zingen zij met de juf of meester in de klas en thuis met ZangExpress. De afgelopen weken reperteerden de kinderen via een speciale inlog het kerstrepertoire. Hierdoor kunnen zij nu op prachtige wijze de winterse liedjes ten gehore brengen bij dit speciale optreden. 

Videoclip met Lee Towers

Het Christophoorkoor werd uitverkoren om de oefenvideoclip bij White Christmas voor alle schoolklassen op te nemen en in te zingen, mét Lee himself als stralend middelpunt.

Bekijk de clip, oefen mee en kom ook naar het optreden op 7 december!

Open Stadhuis

Na de feestelijke ontsteking op het Stadhuisplein opent het Stadhuis haar deuren voor publiek. Tussen 18:00 en 22:30 kun je de indrukwekkende ruimtes in het gebouw ontdekken. Schrijf je in voor de diverse tours met de bodes of laat je verrassen! Waag een dansje in de Burgerzaal tijdens de Silent Disco of laat je meevoeren tijdens speciale orgelconcerten. Met Rotterdamse partijen als Codarts, Dave’s Winter variété en het HipHopHuis zorgen we voor een gemêleerd programma voor jong en oud. 

Let op! De kerstboom staat dit jaar op het Stadhuisplein vanwege de werkzaamheden op de Coolsingel.

De onthulling is onderdeel van de gehele Winter in Rotterdam programmering.
Dit programma kwam tot stand in samenwerking met Gemeente Rotterdam, Rotterdam Binnenstad en het Stadhuis Rotterdam.