Oktober is de maand van Kinderboekenweek! Dit wordt gevierd met een heus Kinderboekenweekfeest op 9 oktober in de Centrale Bibliotheek Rotterdam. En ZangExpress is er weer bij!

Traditiegetrouw trapt een groot ZangExpress pop-upkoor, gevormd door kinderen van diverse basisscholen en koren uit Rotterdam en omstreken, het feest af in de centrale hal van de bieb Rotterdam. Zij zingen de aanwezig kinderboekenschrijvers toe en laten de toeschouwers dansen en swingen. De liedjes hebben de kinderen vooraf thuis en op school geoefend via een speciale ZangExpress oefenpagina.

Samenwerking met Kinderen voor Kinderen

Natuurlijk ontbreekt het officiële Kinderboekenweeklied 'Kom Erbij!' van Kinderen voor Kinderen niet in het repetoire van het koor.

ZangExpress en Kinderen voor Kinderen werken ieder jaar samen om te zorgen dat zo veel mogelijk kinderen het kinderboekenweeklied kunnen zingen. Dankzij de didactische bewerking en meezingvideo van ZangExpress is het voor iedere leerling en leerkracht een makkie om het lied in te studeren!

Wees erbij!

Naast 'Kom Erbij' zal het koor nog enkele ZangExpressliedjes zingen, waaronder tophit "Pump it up!" Dit lied is geschreven en gezongen door Shary-An Nivillac (The Voice)!
 
Benieuwd welke liedjes het pop-upkoor nog meer zingt? Kom dan dan 9 oktober om 12.00u naar de Centrale Bibliotheek Rotterdam!
Na afloop van het optreden is er in de hal vanalles te doen en te beleven binnen het thema van Kinderboekenweek 2018: Vriendschap.

Toegang = gratis!

Meezingen toegestaan

Oefen "Kom Erbij!" met de player. Ook voor niet-abonnees!

Kinderboekenweek kom erbij still 2