Binnen nog geen 10 minuten, zingt en swingt je klas en is je muziekles begonnen! 
Zelf muziek in de klas geven? Het lijkt misschien een ‘ver van je bed show’ of je denkt: ‘Dat kost me te veel tijd’. Niets is minder waar. Vergeet de blokfluit of saaie liedjes, die tijd ligt (gelukkig) al lang achter ons.
Tegenwoordig ziet muziek in de klas er heel anders uit. Muziek in de klas hoeft ook maar 5 of 10 minuten te duren als je dat wilt. Met de muziekmethode van ZangExpress schudt je met gemak een leuke en actieve les uit je mouw waar je zelf ook plezier aan beleeft. Zelfs als je nog nooit muziekles hebt gegeven!

Meer muziek in de klas met de ZangExpress methode

Leerlingen op een basisschool krijgen spelenderwijs les met behulp van het digitale schoolbord met leuke liedjes, mooie animaties en kleurrijke videobeelden. Het opstarten van een muziekles met ZangExpress is heel eenvoudig. Door de slimme zangmethode kan je op een snelle manier de leukste liedjes met je klas leren en muziek in de klas brengen.

  • Je gaat naar Internet en start Mijn ZangExpress op
  • Je selecteert een kant- en klare leerlijn voor je groep
  • Je kiest een liedje uit die leerlijn, klikt op ‘play’ van de video

Binnen nog geen 10 minuten, zingt en swingt je klas en is je muziekles begonnen!

Zelf online muziek in de klas ervaren?

Je kunt hier eenvoudig een gratis proefabonnement aanvragen. Dat duurt nog geen 5 minuten. Daarna helpen wij je om je wegwijs te maken in het programma, maar eigenlijk is dat niet nodig.

Mijn ZangExpress is super simpel opgezet en de online omgeving is heel toegankelijk. Het spreekt voor zich. Eenmaal ingelogd kan je direct aan de slag!

Gebruik een energizer of kijk eens rond in de catalogus van liedjes en oefeningen die voor de verschillende leerlijnen zijn ontwikkeld voor groepen 1 t/m 8. De liedjes en oefeningen ondersteunen trouwens ook bij het curriculum van rekenen, schrijven, lezen en burgerschap. Hoe leuk is het om samen plezier te beleven bij het muziek maken èn tegelijkertijd iets te leren?! Die leerlijnen staan overigens niet vast, die kan je naar eigen behoefte aanpassen.

Iedereen kan muziek in de klas maken

Dus ook jij en je leerlingen ook! In ieder mens zit een stem en iedere stem kan muziek maken. Je hoeft niet te kunnen zingen of een instrument te kunnen bespelen, je krijgt gewoon een steuntje in de rug. Met ZangExpress ervaar je een totaalbeleving, van zingen tot en met ritme en bewegen. De methode maakt daarbij optimaal gebruik van het digitale schoolbord.

Met een abonnement van de school kunnen leerlingen zelf thuis ook toegang krijgen op de online omgeving. Zo kunnen hun ouders, verzorgers, opa’s en oma’s, broers en zussen ook mee genieten en meedoen. Zingen met de hele familie, hoe leuk is dat!

Muziek in de klas met ZangExpress werkt!

Inmiddels werken zo'n 4.500 leerkrachten en vakdocenten met de methode. Kijk en luister eens naar de ervaringen van een paar van je collega’s uit het land...