Zangexpress komt met een eigen lied voor de Kinderboekenweek. Het thema is dit jaar Lekker Eigenwijs. Zangexpress brengt muziek in het klaslokaal. Dat geeft energie en plezier aan de schoolweek. Zingen is ook heel goed voor de taal- en spraakontwikkeling van kinderen. De Rotterdamse kinderboekenschrijfster Anouk Kool schreef het lied voor Zangexpress. Het lekker eigenwijze nummer geeft veel pret op school. Het lied stimuleert ook het zelfvertrouwen van kinderen. Zing maar mee: ‘De taal zegt het allemaal: Door je eigen manier krijgt jouw wijsheid een stem. Lekker lekker eigenwijs!’ 

 

 bekijk hier het gratis Lekker-Eigenwijs-lespakket     

 

Het lespakket ‘Lekker Eigenwijs’ is gratis beschikbaar voor alle basisscholen en iedereen die ook wel eens een keertje lekker eigenwijs wil zijn. Verder kan iedereen het lied ook bekijken en beluisteren via Youtube en Spotify. Op woensdag 2 oktober geeft een Zangexpress-scholenkoor een kick-off optreden in de Centrale Bibliotheek in Rotterdam.

 

 lekker eigenwijs zing het lied

 

 lekker eigenwijs oefen de dans

 

Een compleet lespakket
Zangexpress heeft weer een compleet lespakket ontwikkeld. Naast de meezingvideo en een zanginstructie om het lied stap voor stap in te studeren, is er een play-along voor schoolinstrumenten én een dansinstructievideo in samenwerking met SKVR.

Kinderen voor Kinderen
Zangexpress maakte ook schoolmuziekinstrumenten play-alongs voor het officiële kinderboekenweeklied van Kinderen voor Kinderen.