koningsdag 1 2 small

Een scholenkoor van Zangexpress heeft de koning en zijn gezelschap toegezongen op Koningsdag in Rotterdam. Een geweldige belevenis voor de kinderen! Zij konden het lied instuderen via de gratis Zangexpress-module voor Koningsdag.

De kinderen mochten gelijk aan het begin van de Koningsdagtour optreden, als tweede groep, op het Afrikaanderplein. Zij zongen het nummer Kings & Queens dat Zangexpress speciaal voor deze dag schreef. Het koninklijke gezelschap swingde al snel mee met de kinderen.

Bekijk hier de NOS-uitzending van het optreden voor de koning

   
 

Aan het einde van de Koningsdagtour zong een Zangexpress-koor van 150 kinderen het Wilhelmus. De leerlingen zongen mee met de bekende artiesten Davina Michelle en Lee Towers.

Bekijk hier de NOS-uitzending van het Wilhelmus

 
 

Aan dit evenement deden scholen mee uit de buurt van het Afrikaanderplein op Rotterdam-Zuid: de Pijler, Sterrenschool de Globetrotter, de Schalm, de Christophoorschool en de Agnesschool. Leerlingen van deze scholen zongen het Kings & Queens lied.

Het Wilhelmus werd gezongen door leerlingen van scholen uit Rotterdam-Noord: de Emmausschool, de Fatimaschool, KC de Vlinder, OBS Vierambacht, de Bavokring, de Wilgenstam, Meester Schats Noord en Mr. van Eijckschool.

We bedanken de scholen voor hun geweldige inzet! 

koningsdag 3 small