Lee Towers tijdens optreden bij onthulling kerstboom Rotterdam

De weg naar Ahoy: van zingen in de klas naar het grootste podium van Rotterdam!

Op 21 december stroomt Rotterdam Ahoy vol met kerstliefhebbers. Zij komen heerlijk meedeinen en -zingen met Hollandse zanghelden als Lee Towers, Anita Meyer, Roel van Velzen en… een geweldig kinderkerstkoor! Wat begon bij zingen in de klas heeft geleid tot een optreden met deze zangiconen in het magische Rotterdam Ahoy.


Zangicoon Lee Towers begrijpt als geen ander hoe muziek je leven kan verrijken. Muziekonderwijs vervult hierin een cruciale rol. Daardoor voelt hij een enorme connectie met de missie van ZangExpress om ieder kind door middel van muziek een podium te bieden. Toen wij hem vroegen mee te zingen met het traditionele giga kinderkerstkoor bij de onthulling van de kerstboom in Rotterdam, twijfelde hij geen moment. Maar hij had meer in petto; hij wilde de kinderen iedere muzikale kans geven die hij te bieden heeft. Daarom vroeg hij de klas van juf Maartje van de Fatimaschool de koorpartij te zingen op zijn nieuwe kerst-single ‘Kerst in Rotterdam’.
ZangExpress nam vervolgens met Lee en het koor van de Christophoorschool een meezingvideoclip op bij “White Christmas”, die regelmatig te zien en horen was bij RTV Rijnmond en andere media. Als klap op de vuurpijl nodigde hij hen vervolgens uit met hem te zingen bij Holland Zingt Kerst, op het immense podium van Rotterdam Ahoy!

Op 21 december staan deze kinderen, om de hoek van hun school, te stralen naast de beste zangers van Nederland zoals Anita Meyer, Roel van Velzen en natuurlijk Lee Towers zelf. De trotse ouders van de kinderen zijn erbij; Lee nodigde hen uit dit unieke moment mee te beleven vanuit de zaal.

 
Foto: Fleur Beerthuis