#SR16 Doe je mee? Kom ook in actie met je klas, school, buurt of vrienden!

In het kader van 3FM Serious Request 2016 maakten wij het lied 'Laat Ze Daar Niet Stikken', voor de bovenbouw van het basisonderwijs. De productie en de clip zijn geïnspireerd op de bekende YouTube video’s van de Amerikaanse talkshow host Jimmy Fallon met sterren als Adèle.

Het thema is dit jaar de wereldwijde kindersterfte aan de stille ramp longontsteking, die dagelijks 2500 kinderen treft. Zonder lucht heb je geen stem. Daarom moeten we samen, namens hen de onze laten horen!

  1. Sponsor de actie en doe een donatie (niet langer mogelijk)
  2. Koop het liedje via i-tunes
  3. Start je eigen actie onder onze paraplu (niet langer mogelijk)

Hoe start je je eigen actie?

Maak je eigen uitvoering van het lied, laat je sponsoren door iedereen die je kent en meld je actie bij 3FM aan.

 

Gebruik de ZangExpress player: instuderen is niet moeilijk!

Zangeres Karlyn en rapper Monta leren de kinderen hoogst persoonlijk via duidelijke instructievideo’s hoe ze het lied kunnen zingen en rappen. In de bijbehorende videoclip en muzieklessen leren de kinderen bovendien ‘live’ mee te spelen met verschillende muzikanten op alle mogelijke instrumenten. Van shakers, handen & voeten tot flessen en boomwhackers: alles kan worden gebruikt!

En hoe geweldig is het om dit lied vervolgens uit te voeren op het schoolplein, bij een flashmob of (schoolbrede) actiedag?

Hieronder vind je de ZangExpress player waarmee je stap-voor-stap het lied kun instuderen.

Wanneer je de verschillende filmpjes systematisch van boven naar beneden doorloopt, zet je vanzelf alle stapjes om dit lied goed aan te leren. Je hoeft er zelf (bijna) niets voor te doen!

In het bijbehorende lespakket, dat je kunt downloaden, vind je een uitgebreide lesbrief, songtekst en bladmuziek.

Het Rode Kruis heeft ons lied omarmd en opgenomen in hun 3FMSerious Request lespakket! Lees meer over de interactieve gastlessen die hun vrijwilligers kosteloos kunnen verzorgen op je school.

Zing...

De truc is om je groep te verdelen in GELE en BLAUWE zangers en ieder de tekst in zijn eigen kleur te laten volgen. De WITTE letters zingt altijd iedereen.

Oefen het lied eerst mét zang en schakel zodra het kan over naar de versie zónder zang! Lekker op eigen kracht!

Speel...

Wanneer de kinderen het lied goed kunnen zingen, kunnen ze ook aan de slag met de muziekles: begeleid jezelf op schoolinstrumenten! De video neemt je stap voor stap mee door het lied. Kies een instrument en volg je eigen coach in het filmpje. Hij of zij doet precies voor wat jij moet spelen. Zo tover je de klas in no time om in een echte band!

...en Kom in actie!

Verzin een mooie actie met dit lied. Neem met je klas je eigen clip op en vraag zo om een bijdrage voor Serious Request. Of organiseer een optreden op het schoolplein. Of... wat je ook maar verzint, alles is goed!

 

Veel plezier & succes!

Aan de slag: Zing en speel met de zangexpress player

Download Hier het volledige lespakket

Wil je het liedje ook zonder computer kunnen horen en zingen? Dat kan! De opbrengsten van het lied komen volledig ten goede aan Serious Request 2016.