Hebben jullie het al gehoord? In 2020 is het precies 150 jaar geleden dat de Matthäus Passion voor het eerst in Nederland werd uitgevoerd. En daarmee was hij de grondlegger van wat de kinderen nu waarschijnlijk wel kennen als ‘The Passion’…


Die eerste Nederlandse uitvoering werd niet door zomaar een koor gezongen: het was Toonkunst Rotterdam dat hiervoor destijds het initiatief nam! ZangExpress is nu door hen gevraagd om voor deze speciale editie een pop-upkoor op de been te brengen: een buitenkans voor onze scholen!

Het is de bedoeling dat ‘de Matthäus’ dankzij de klanken van de Rotterdamse stemmen gaat klinken zoals nooit tevoren. De kinderen als onderdeel van het grote koor op het hoofdpodium in De Doelen, mét orkest!
Alle stemmen van de stad zijn welkom! Het gaat om de verbinding die we met zingen teweeg kunnen brengen en de universele thema’s Vriendschap, verraad, vergeving.

Oefenen gaat eenvoudig: in de vertrouwde ZangExpress-player leer je de liedjes stap voor stap aan, inclusief lesjes voor de uitspraak!
Emma, Fabrice, Joséphine, Nour, Thijmen en Zoë helpen je daarbij.
Klassiek zangpedagoog Jacqueline Janssen (JaJa Zingen voor Kids) brengt alle scholen die meedoen ook nog een persoonlijk bezoekje voor wat extra coaching: ze zingen tenslotte niet iedere dag Bach. Maar wie weet... na dit project wel!?

MP kids zangexpress totaal kopie