Energizers zijn korte muzikale interacties om leerlingen even lekker wakker te schudden en een energieboost te geven. Ze zorgen voor nieuwe energie en prikkelen de hersenen met nieuwe impulsen. Even geen rekenen of taal, maar lekker bewegen met muziek. We hebben er genoeg in ons lesprogramma! Probeer ze gratis uit!

energizer

Energizers voor een energieboost in de klas

Even weinig energie in de groep? Een tekort aan focus en concentratie? Dit is het moment om een Energizer te gaan doen! Een korte muzikale les om de leerlingen wakker te schudden. Op een heel eenvoudige manier kun je de groep leerlingen, waar je als leerkracht voor staat, een energieboost geven.

Energizers zorgen niet alleen bij leerlingen voor nieuwe energie. Ook leerkrachten kunnen ze voor zichzelf inzetten om actief en scherp te blijven. Samen met de leerlingen volg je de instructies.

Energizers in alle soorten en maten

De onderwerpen van de Energizers zijn heel divers en altijd gericht op een snel resultaat. Denk aan:

  • bodypercussie
  • articulatie
  • lichaamshouding
  • beweging
  • zangtips
  • zangoefeningen en meer.

De Energizers zijn ontwikkeld als snelle tussendoortjes. Sommigen kun je al binnen 5 minuten afronden. Ze dagen ook uit tot herhaling of variatie, maar daar ben je zelf uiteraard vrij in. Zo kan een Energizer ook uitlopen tot, of een opstap zijn naar, een uitgebreide muziekles.

Er zijn Energizers voor alle leeftijden. Voor groep 1 t/m 4 hebben we bijvoorbeeld een Energizer over klappen en zingen tegelijk. Groep 3 t/m 8 leert meerstemmig zingen en voor groep 5 t/m 8 hebben we een hele uitdagende ritme oefening.

Energizers met of zonder filmpje

Als je de instructies van het filmpje gezien hebt, kun je zelfs ook zonder het filmpje de Energizer uitvoeren. Ze zijn makkelijk in te zetten en je kunt jouw favorieten makkelijk uitvoeren op ieder moment van de dag. Gebruik de Energizers op die momenten dat je het gevoel hebt dat de groep een energieboost kan gebruiken. Dat verschilt van dag tot dag. Je hoeft verder niets voor te bereiden. Ze zijn dus op ieder moment snel inzetbaar. Via Mijn ZangExpress kun je makkelijk een Energizer uit de hoge hoed halen.

Als afsluiting een paar lekkere Energizers...