Een scholenkoor van Zangexpress heeft de koning en zijn gezelschap toegezongen op Koningsdag in Rotterdam. Een geweldige belevenis voor de kinderen! Zij konden het lied instuderen via de gratis Zangexpress-module voor Koningsdag.

De kinderen mochten gelijk aan het begin van de Koningsdagtour optreden, als tweede groep, op het Afrikaanderplein. Zij zongen het nummer Kings & Queens dat Zangexpress speciaal voor deze dag schreef. Het koninklijke gezelschap swingde al snel mee met de kinderen.

Bekijk hier de NOS-uitzending van het optreden voor de koning

   
 

Aan het einde van de Koningsdagtour zong een Zangexpress-koor van 150 kinderen het Wilhelmus. De leerlingen zongen mee met de bekende artiesten Davina Michelle en Lee Towers.

Bekijk hier de NOS-uitzending van het Wilhelmus

 
 

Aan dit evenement deden scholen mee uit de buurt van het Afrikaanderplein op Rotterdam-Zuid: de Pijler, Sterrenschool de Globetrotter, de Schalm, de Christophoorschool en de Agnesschool. Leerlingen van deze scholen zongen het Kings & Queens lied.

Het Wilhelmus werd gezongen door leerlingen van scholen uit Rotterdam-Noord: de Emmausschool, de Fatimaschool, KC de Vlinder, OBS Vierambacht, de Bavokring, de Wilgenstam, Meester Schats Noord en Mr. van Eijckschool.

We bedanken de scholen voor hun geweldige inzet! 

koningsdag 3 small