mission symphonic lang

Op 27 en 29 juni 2018 gingen negenennegentig groepen 7 en 8 op missie...Samen met het 100-jarige Rotterdams Philharmonisch Orkest brachten zij de muziekstukken van toen, met de stemmen van nu naar de toekomst. En dit alles in de grote zaal van De Doelen in Rotterdam! Mission Symphonic: De Lokroep van de Vuurvogel, was episch. 

zing het orkest: de voorbereiding

Op het bord in de klas verschijnt een muzikant van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Hij stelt zich voor en speelt de melodielijn een keertje voor. Dan verschijnt de zangjuf in beeld die de klas helpt bij het meezingen van de melodielijn. De meester naast het bord kopieert de bewegingen van de zangjuf en dirigeert zijn klas zo moeiteloos door het vierstemmige stuk heen. In no time is de partij in grote lijnenen ingestudeerd.

Zo gaat dat ongeveer, wanneer een klas zich voorbereidt op de interactieve voorstelling "Mission Symphonic: De Lokroep van de vuurvogel". In de klas en thuis oefenen de leerlingen de vier stukken goed, want straks in De Doelen is het voor het echie...

Zing het orkest: de voorstelling

En dan opeens is het al zover! Toch een beetje zenuwachtig gaan de kinderen op pad. Het is een drukte van jewelste bij De Doelen. Klassen verzamelen zich op het grote plein voor het muziekgebouw. Ze chillen nog even in de zon. Dan is het tijd om naar binnen te gaan. Wie de blauwe partij instudeerde is gekleed in blauw. Het groene team draagt groene shirts. Langzaam veranderen de lege stoelen in de grote zaal in blauwe, gele, groene en rode vakken. Het voltallig Rotterdams Philharmonisch Orkest zit klaar. De lichten dimmen. Mission Symphonic is van start...

Wat er daarna allemaal gebeurt, laat zich moeilijk omschrijven. De kinderen laten zich meeslepen door het verhaal van agent Phoenix en agent Feather. De Vuurvogel neemt hen mee op reis door de tijd. Met volle overgave zingen de kinderen hun partijen mee. Verleden, heden en toekomst versmelten in dit magische moment. 

Meemaken is beleven, maar voor wie het gemist heeft, hebben we deze beelden om je te laten genieten van dit unieke concert.

mission symphonic met logo

mission symphonic collage 1

mission symphonic space ship

mission symphonic collage 2

mission symphonic vuurvogel

Foto's: Helene van Domburg

De pers over mission symphonic

Het is ook de pers niet ontgaan dat deze unieke voorstelling plaatsvond. Kijk, hoor en lees hieronder wat RTV Rijnmond en het AD Rotterdams Dagblad vonden van Mission Symphonic.

Lees het gehele artikel van RTV RIjnmond of bekijk onderstaande beelden:

mission symphonic rtv rijnmond

RTV Rijnmond over Mission Symphonic

 

mission symphonic rotterdams dagblad

Uit: AD Rotterdams Dagblad, 28 juni 2018

 

mission symphonic: de beleving

mission symphonic beleven

Team blauw van School Vest maakt zich op voor de voorstelling. Foto's: juf Monique van der Ster

mission symphonic johan boonekamp still
Beelden vanuit team Rood (video: Johan Boonekamp)

mission symphonic video team blauw

Beelden vanuit team Blauw (video: juf Monique van der Ster)